lunedì 28 maggio 2012Tìj, o Virgjër Odhijitrie,

O Mburonjë e Horës tënë,

Na ngë lodhemi tue thënë

Ruana besën, o Mëri.

Atë bes c'patëm lënë

Nga ata gjishra plot me nder

Çë si trima e si t'krështerë

Shum luftuan me turkun zi.Eja, o Mëmë, o Perëndeshë,

Eja, o Zonjë e Shën Meri,

Si të krështerë dhe si Arbresh

kijëna gjithve lipisì.


O ti Virgjërë Odhijitrie,

Çë ke klënë ndihma jonë,

O ti, Mëmë, çë t'ën'Zonë

Jerdhe linde e pa mëkat:

Bëna Ti neve të na vinjë

Drita e shpirtit lart nga kjielli,

Si nga shkrep edhè nga dielli

Drita e dritës nga menat!

Nessun commento:

Posta un commento